Long Island Iced Tea er en drink de fleste kjenner til, og selv om den klassiske oppskriften er den som gjerne som oftest blir brukt og servert, har det også blitt utviklet mange spennende varianter av drinken siden den ble utviklet i 1972. Enten om du ønsker å bytte ut en av ingrediensene eller legge til noe, har du mange muligheter om du ønsker å sette en liten vri på denne klassiske drinken. Det finnes et hav av muligheter der ute og det er virkelig bare fantasien som setter grenser, men her har vi valgt ut et par variasjoner av drinken som du kan teste ut:

Texas Iced Tea

Om du er glad i whisky er dette drinken for deg. Det er enkelt og greit en Long Island Iced Tea med en bourbon shot – en enkel tvist på en populær drink. Når du lager denne drinken plukker du altså opp hele seks flasker med alkohol, med like mengder av hver sort. Bland sammen tequila, bourbon, gin, rom, vodka, triple sec og sourmiks, og fullfør med cola og sitronbåter. Denne drinken er virkelig passende for de som liker ulike typer alkohol!

Long Beach Iced Tea

Denne drinken er helt lik en klassisk Long Island med unntak av én ingrediens: Istedenfor å fullføre drinken med cola, bruker du heller tranebærjuice. Tranebærjuice blir mye brukt i mange gode drinker, og om du av en eller annen grunn ikke er så glad i brus eller spesielt cola, kan dette være en variant for deg.

California Iced Tea

Hvis du synes tranebær høres interessant ut, men du ønsker enda mer variasjon fra den klassiske drinken, kan dette være drinken for deg. Her blander du like deler med vodka med sitrussmak, gin, rom, amaretto og triple sec, og fullfører med sourmiks, appelsinjuice og tranebærjuice. Et friskt og søtt alternativ som kommer til å falle i smak!

Long Island Milkshake

Ønsker du en enda søtere versjon kan du bytte ut iste-smaken med milkshake! Long Island Milkshake er en kremete og søt drink. Bland sammen vanilje vodka, gin, lys rom, tequila, triple sec, amaretto, creme de cocao og irish cream, fullfør med melk eller krem og prøv den ut selv!

Irish Trash Can

En siste spennende variant er Irish Trash Can, som kanskje ikke har det mest appetittlige navnet, men som sannsynligvis vil falle i smak likevel. Bland sammen blue curacao, gin, lys rom, peach schnapps, triple sec og vodka over is, og fullfør drinken med en Red Bull boks. Red bullen vil renne nedover i glasset og gjøre drinken grønn, som er opphavet til navnet.

Vi håper at du ønsker å eksperimentere litt med en eller flere av disse variasjonene, og at du forhåpentligvis finner en ny favoritt. Vi har også skrevet en artikkel om andre drinker som minner om Long Island Iced Tea, hvis du er på utkikk etter enda flere alternativer. Eller så kan du prøve deg ut selv og sette sammen nye kombinasjoner – det er bare fantasien som setter grenser!