Som med alle cocktails er det mange varianter ute å går når det kommer til Long Island Iced Tea oppskrifter, men den originale oppskriften Richard «Rosebud» Butt utviklet i 1972 er fortsatt den som blir brukt. Cocktailen ble oppfunnet under en drink-konkurranse hvor drinken måtte inneholde triple sec, men Richard valgte også å blande inn hele fire alkoholer til. Dette er rett og slett en drink som kjennetegnes av mye alkohol og lite annet, med kun en dash cola, sourmiks og isbiter lagt til de fem ulike brennevin-sortene.

Fem sprittyper

Long Island Iced Tea er gjerne kjent som en drink med mye alkohol, og med god grunn. I denne drinken er det ikke mangel på brennevin, med hele fem forskjellige sprittyper: Tequila, vodka, gin, triple sec og rom. Det høres kanskje ut som en overveldende miks, men sammen med sourmiks og cola gir dette den friske smaken som kjennetegner drinken – uten at alkoholsmaken blir for sterk.

En drink for alle anledninger

Long Island Iced Tea er en drink de fleste kjenner til, og som også flere ganger har blitt kåret til verdens beste drink. Dette gjør det til den perfekte drinken til de fleste anledninger, enten om du skal invitere noen venner over for et glass eller vil nyte den alene med litt underholdning. Drinken er enkel å lage, men faller i smak hos de fleste og kan gjøres om til en ganske så eksklusiv drink å servere ved hjelp av litt garnityr. Dersom du ønsker å imponere ytterligere kan du også enkelt blande sammen din egen sourmiks av sukkerlake og sitronsaft.

Når det kommer til Long Island Iced Tea er det bare fantasien som setter grenser, men her er den klassiske oppskriften som du kan ta utgangspunkt i:

Ingredienser

  • 1 cl tequila
  • 1 cl vodka
  • 1 cl gin
  • 1 cl triple sec
  • 1 cl lys rom
  • 4 cl sourmiks
  • 4 cl Coca-Cola
  • Sitronbåter

Fremgangsmåte

Å blande sammen en Long Island Iced Tea er virkelig ingen vanskelig eller tidskrevende sak, og du trenger heller ingen blender eller annet utstyr. Bare finn frem et longdrinkglass og fyll det opp med isbiter. Hell deretter i spriten og sourmiksen, og rør litt rundt med en barskje. Avslutt med å helle Cola til glasset er fullt, og pynt med noen sitronbåter. Utrolig enkelt, men resultatet blir utrolig godt. Hvis du synes det hele blir litt for kjedelig og du vil sette en tvist på den klassiske varianten, finnes det også flere alternative Long Island Iced Tea oppskrifter. Prøv deg frem og finn ut hvordan du liker drinken aller best.