Det er ikke alle drinker som har like klare opprinnelser, men Long Island Iced Tea har faktisk en veldig interessant historie bak seg. Selv om det finnes et par ulike versjoner der ute, i tillegg til diverse myter om drinken, er det denne historien som er den mest kjente:

Robert «Rosebud» Butt

En mann med navn Robert «Rosebud» Butt hevder å være oppfinneren av drinken i 1972. Robert Butt var bartender på Oak Beach Inn, og fant faktisk opp drinken mens han konkurrerte i en konkurranse hvor han skulle finne opp en ny cocktail, som måtte inneholde Long Island Iced Tea’s kjennetegn triple sec. Drinken Robert blandet sammen endte kanskje opp med å se ut som en hjemmelaget iste, men var en kombinasjon av fem forskjellige alkoholer og en dash med cola. Smaken ble frisk og unik med distinkte alkohol-tendenser, men drinkens utseende gjorde at navnet Long Island Iced Tea ble brukt.

Robert Butts drink ble en umiddelbar hit, og utviklet seg fort til å bli husets drink på OBI. Etterhvert som drinkens popularitet økte, begynte flere og flere barer å servere drinken. Kun få år etter, på midten av 70-tallet, serverte alle barer på Long Island denne drinken, og innen 80-tallet var drinken kjent verden over.

Roberts originale oppskrift inneholdt like mye deler vodka, gin og hvit rom, halvparten deler triple sec og sour miks, litt cola, fem dl med isbiter og sitronbåter til pynt. Selv om det er denne oppskriften mange fortsatt bruker den dag i dag har det også blitt utviklet flere versjoner av drinken, i tillegg til lignende drinker.

Alternative historier og myter

Det finnes også noen alternative historier om drinkens opprinnelse, men Robert Butt sier selv at drinken Long Island Iced Tea som vi kjenner den i dag ble utviklet av han, en ekte Long Islander, på Long Island. En kjent alternativ historie er at drinken ble funnet opp på 1920-tallet av «Old Man Bishop» i Kingsport Tennessee, som ga oppskriften sin videre til sønnen sin Ransom. Men denne versjonen av drinken inneholdt whisky og lønnesirup, i tillegg til en varierende mengde av de fem alkoholene. Dermed er det ikke snakk om akkurat samme drink som Robert Butts Long Island Iced Tea, som også inneholder cola.

Andre historier inkluderer myten om at drinken ble funnet opp av husmødre som blandet sammen små deler av all alkoholen de fant i skapet for at mennene deres ikke skulle merke noe, eller at drinken ble oppfunnet under alkoholforbud når bartendere vanligvis forkledde alkoholholdig drinker til å se ut som alkoholfrie drinker.

Selv om det ikke er mulig å si hvordan denne drinken ble oppfunnet med full sikkerhet, kan vi være enige om at vi er glade for at drinken ble oppfunnet – og at vi fortsatt kan nyte den som en favoritt den dag i dag.